Lezing: Hitchcock als filmauteur

923534-alfred-hitchcock-590x393

Op vrijdagavond 3 juli geef ik om 19:00 uur een lezing over Alfred Hitchcock als filmauteur bij Lukida. Ik heb filmwetenschappen gestudeerd en was de afgelopen tijd op zoek naar een manier om mijn studie in de praktijk te brengen. Naast dat ik columns schrijf ga ik nu eens kijken hoe het is om een lezing te geven. De voorbereiding is in ieder geval ontzettend leuk (en deels te volgen op mijn facebookpagina) dus ik heb er ontzettend veel zin in.

We gaan het hebben over: Wat is een filmauteur? Wie was Alfred Hitchcock? En hoe kunnen we in zijn films zien dat hij film auteur is? Deze vragen worden allemaal beantwoord in een lezing (uiteraard met beelden uit Hitchcock’s werk ter illustratie).

Voor wie is de lezing interessant? Voor iedereen met interesse in film! We gaan het hebben over de auteur theorie (die overigens ook op andere makers van toepassing is) en kijken naar kenmerken van Hitchcock’s auteurschap met voorbeelden uit zijn oeuvre, waarna we een van zijn films helemaal zullen gaan bekijken om te zien of de elementen daar ook in terug komen. De lezing kan dienen als introductie van het werk van Hitchcock maar ook als verdieping ervan.

Deze lezing is gratis voor alle Lukida abonnees of anders 25 euro (klik hier om abonnee te worden). Daarnaast is er de mogelijkheid om gratis te parkeren voor de deur. Natuurlijk worden er ook lekkere hapjes & drankjes verzorgd!

Meer informatie vind u op de facebookpagina van het evenement: https://www.facebook.com/events/975950022450185/