Duurzaamheid

logo website slider

Plucky Penguin Pictures werkt aan een groene toekomst!

Het vijf jarig jubileum van Plucky Penguin Pictures is een feit! Een mooi moment om eens te gaan zitten en kritisch te kijken naar wat we hebben gedaan en wat we willen gaan doen in de toekomst. Als eenmanszaak spelen de passies, ambities en principes die Eva Knoet drijven uiteraard ook een grote rol in de bedrijfsvoering. Voor velen zal het dan ook geen verassing zijn dat Plucky Penguin Pictures gaat werken aan een duurzamere toekomst voor het bedrijf!

De eerste stappen zijn over de afgelopen jaren al gezet. Zo reizen we waar mogelijk met het openbaar vervoer (of op de fiets), recyclen we zoveel mogelijk afval en hebben we altijd een Dopper met kraanwater bij de hand. Daarnaast maken we notities en versturen we facturen zoveel mogelijk digitaal. Ook in de productie van Witte Wolken hebben we de eerste groene stappen gezet. Door onder andere acteurs te vragen hun eigen kleding mee te nemen, buiten met LED verlichting te werken (waardoor we geen generator nodig hadden), met bestaande locaties te werken, props te lenen (in plaats van maken en vervolgens weggooien) etc. Maar de behoefte om meer te doen wordt steeds groter!

Daarom is het nu tijd voor de volgende stap! Over de komende maanden gaan alle bedrijfsprocessen en het film proces onder de loep om te kijken waar we duurzamer te werk kunnen gaan. De reden dat deze beslissing even op zich heeft laten wachten komt door het feit dat er geen duidelijk antwoord is op de vraag ‘wat is duurzaam?’. Zo is het bijvoorbeeld duurzamer om met LED verlichting te werken op de set maar is het weer niet duurzaam om de niet LED lampen weg te doen terwijl ze nog prima functioneren. De beslissing om te gaan werken aan een groenere toekomst is dan ook geen aankondiging dat vanaf nu ons bedrijf geheel CO2 neutraal zal zijn. Het is een proces waarin we stap voor stap duurzamer zullen worden en hopelijk anderen inspireren hetzelfde te doen. Wij hebben er zin in!

Op naar een duurzame toekomst!

Lees ook onze (Engelstalige) blogs over duurzaam films maken op http://www.evaknoet.com/blog/